Koju dužinu kose odabrati?

Pri odabiru frizure sjetite se da makaze sjeku samo jednom. Ukoliko  previše skratite kosu trebat će vremena da ponovo naraste.  Duga kosa uvijek se smatrala simbolom ženstvenosti, dok su žene sa kratkom kosom smatrane „muškobanjastim“.  Danas je kratka kosa IN i ako odaberete  pravu frizuru s kratkom kosom možete biti veoma seksi.

Vaš životni stil diktirat će koliko vremena i novca možete posvetiti svojoj kosi. Ako ste zaposleni, imate malu djecu i niste u mogućnosti da se svaki put nakon pranja isfenirate, najbolje je da skratite kosu i odlučite se za frizuru koju je lako održavati. Da biste na najlakši način osavremenili svoj stil, dovoljno je da  skratite šiške. Razlika će biti očigledna. Šiške se moraju redovno održavati, inače će izgledati neugledno.

Uvijek je primaljivo isprobavati nove trendove i boje, što bi trebalo biti uskladjeno s ličnim karakterom. Modni trendovi su zanimljivi, no frizure koje viđamo na revijama vrlo često nisu pogodne za svakodnevnicu. Da bi kosa djelovala prirodno, pri izboru boja mora se voditi računa i o boji tena. Po pravilu hladne nijanse tena odgovoraju hladnim bojama, dok toplim bojama odgovaraju nijanse popt crvene i narandžaste.